Jadłospis

JADŁOSPIS DEKADOWY SZKOŁA

Data Zupa Drugie danie
18.10.2021

Poniedziałek

 

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo- warzywnym z ziemniakami, pomidorami z zieloną pietruszką i z koperkiem ze śmietaną  (7,9)*chleb razowy (1)* chleb pszenny (1)* Makaron z serem i musem jogurtowo- truskawkowym (1,3,7)* owoc

Kompot z owoców mieszanych / woda

19.10.2021

Wtorek

Zupa krupnik na wywarze drobiowo-warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki i z koperkiem (1,9)*
chleb pszenno-żytni (1)*
Klopsik w sosie śmietankowo- brokułowym (3,7)

Ziemniaki z koperkiem (7)*

Sałatka z buraków z cebulką

Herbata z cytryna / woda

20.10.2021

środa

Zupa koperkowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym ze śmietaną
z koperkiem i z zieloną pietruszką (1,7,9)*
chleb razowy (1)*
Bigos z kapustą i mięsem, ziemniaki z koperkiem (7,)*

Kompot z owoców mieszanych/ woda owoc

21.10.2021

czwartek

Barszcz czerwony, ze śmietaną, na wywarze drobiowo-warzywnym, ziemniakami, z  koperkiem i z zieloną pietruszką (1,3,9,7) *chleb pszenno-żytni (1)* Spaghetti z sosem pomidorowym mięsem oregano, bazylia (1,3)* owoc,  kompot z owoców mieszanych / woda

 

22.10.2021

Piątek

Zupa grochowa na wywarze drobiowo- warzywnym (1,9,)* z zielona pietruszką, chleb pszenno-żytni(1)* Kopytka w sosie pieczarkowym (1,3)* surówka z czerwonej kapusty z musztardą w oleju (10)* herbata z cytryną /woda, owoc
25.10.2021

Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym ze śmietaną
z koperkiem i z zieloną pietruszką (1,7,9)*
chleb razowy, pszenny (1)*
Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem polewą śmietankowo – jogurtową  (1,3,7)* , kompot z owoców mieszanych/ woda, owoc (7)*
26.10.2021

Wtorek

Zupa ryżowa na wywarze drobiowo-warzywnym, natką pietruszki i z koperkiem (1,9)*
chleb pszenno-żytni (1)*
Kotlet z fileta drobiowego w panierce (1,3,7)*, ziemniaki z koperkiem (7)* sałata zielona ze szczypiorkiem rzodkiewką z jogurtem(7)* herbata z cytryna / woda jabłko
27.10.2021

środa

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowo- warzywnym ze śmietaną (1,3,7,9) chleb pszenno-żytni (1)* Gołąbki w sosie pomidorowym(1,3)*ziemniaki z koperkiem (7)* kompot z owoców mieszanych/ woda, owoc
28.10.2021

Czwartek

Żurek z jajkiem na wywarze drobiowo- warzywnym (1,3,9)* z zielona pietruszką Gulasz z szynki, (1,) kasza (1)*sałatka z ogórków kiszonych z marchewką, cebulką czerwoną w oleju, kompot z owoców mieszanych/ woda, owoc
29.10.2021

piątek

 Zupa grochowa na wywarze drobiowo-warzywnym (9)* z zielona pietruszka, boczkiem wędzonym, chleb pszenno-żytni (1)* Kotlet z dorsza (1,3,4)*, ziemniaki z koperkiem (7)*, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulką (9)* herbata z cytryną /woda owoc

 

)* Cyfry  oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z wykazem widocznym na tablicy w stołówce szkolnej i stronie internetowej szkoły.

Dania obiadowe przygotowywane są w piecu konwekcyjno –parowym. Zapewnia on przygotowanie dań o lepszej jakości, soczystości z mniejszą zawartością tłuszczu. Pozwala zachować pełne wartości odżywcze żywności.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

    1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz, pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
    2. Skorupiaki i produkty pochodne.
    3. Jaja i produkty pochodne.
    4. Ryby i produkty pochodne.
    5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
    6. Soja i produkty pochodne.
    7. Mleko i produkty pochodne.
    8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje a także produkty pochodne.
    9. Seler i produkty pochodne.
    10. Gorczyca i produkty pochodne.
    11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
    12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
    13. Łubin i produkty pochodne.
    14. Mięczaki i produkty pochodne.
Skip to content