Jadłospis

  JADŁOSPIS DEKADOWY SZKOŁA
  15.03-26.03.2021
  OBIAD
Poniedziałek ZUPA JARZYNOWA NA KURCZAKU Z ZIEL PIET (7,9) CHLEB (1)
15.03.2021 NALEŚNIK Z SEREM I DŻEMEM W POLEWIE ŚMIET- JOGURTOWEJ(1,3,7)
  KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH/ WODA
  OWOC
WTOREK ROSÓŁ Z MAKARONEM (1) Z ZIEL. PIET. NA KURCZAKU CHLEB (1)
16.03.2021 UDKO SMAŻONE
  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM (7)
  SURÓWKA Z MARCHWI Z POMARAŃCZĄ I SOKIEM POMARAŃCZOWYM
  HERBATA Z CYTRYNA /WODA
  OWOC
ŚRODA ZUPA KALAFIOROWA   ZABIELANA (7,9) ZIELONA PIETRUSZKĄ, CHLEB (1)
17.03.2021 GOŁĄBKI PO POZNAŃSKU W SOSIE POMIDOROWYM (1,7)
  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM (7)
  HERBATA Z SOKIEM / WODA
  OWOC
CZWARTEK BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY  Z ZIEL PIET NA KURCZAKU (3,7,9), chleb (1)
18.03.2021 RIZOTTO Z WARZYWAMI FASOLKA , KUKURYDZA, MARCHEW Z GROSZKIEM 
  CEBULA, FILET Z KURCZAKA PRZYPRAWY
  KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH/ WODA
  OWOC
   
PIĄTEK ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM Z WARZYWAMI Z ZIEL. PIET. (9) CHLEB (1)
19.03.2021 KOTLET Z RYBY (3,4,1)
  ZIEMNIAKI Z KOPEREKIEM (7)
  SURÓWKA Z KAP. KISZONEJ Z MARCHEWKĄ CEBULKĄ CZERWONĄ W OLEJU
  HERBATA Z CYTRYNA / WODA
  OWOC
Poniedziałek ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA Z ZIEL PIET (7,9) NA KURCZAKU CHLEB(1)
22.03.2021 RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI I CYNAM. POLEWĄ ŚMIETAKOWO- JOGURT.(1,7)
  KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH /WODA
  OWOC
WTOREK KRUPNIK (1) Z ZIEL. PIET. NA KURCZAKU CHLEB (1)
23.03.2021 KOTLET MIELONY
  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM (7)
  ĆWIKŁA Z CHRZANEM 
  HERBATA Z CYTRYNA /WODA
  OWOC
ŚRODA ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM Z ZIEL PIETRUSZKA(1,7,9)CHLEB (1)
24.03.2021 SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MIĘŚEM OREGANO I BAZYLIA (1,)
  KOMPOT Z OWOCÓ MIESZANYCH/ WODA
  OWOC
   
CZWARTEK ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ ZABIELANY  (3,7,9) Z ZIEL. PIET. CHLEB (1)
25.03.2021 GULASZ WIEPRZOWY
  KASZA (1)
  SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z MARCHEWKA I CEBULKĄ 
  KOMPOT Z OWOCÓ MIESZANYCH / WODA
  OWOC
  ZUPA FASOLOWA  ZIEL PIET (7,9) NA KURCZ CHLEB (1)
PIĄTEK KOPYTKA W SOSIE PIECZARKOWYM (1,3,7)
26.03.201 SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z CEBULKĄ
  HERBATA Z CYTRYNA / WODA
  OWOC
Dania obiadowe przygotowywane są w piecu konwekcyjno –parowym. 
Zapewnia on przygotowanie dań o lepszej jakości, soczystości
z mniejszą zawartością tłuszczu. 
Pozwala zachować pełne wartości odżywcze żywności. 
Skip to content