Jadłospis

JADŁOSPIS DEKADOWY SZKOŁA

DataZupaDrugie danie
13.06.2022 Poniedziałek  Zupa jarzynowa z kurczakiem, marchew, pietruszka, seler ,por z ziemniakami, z zieloną pietruszką i z koperkiem ze śmietaną  (7,9)* 300 ml, chleb razowy (1)* chleb pszenny (1)*Ryż z polewą śmietankowo- jogurtowo truskawkową 210 g/50 g(1,7)*,  owoc Kompot z owoców mieszanych / woda owoc 250 ml Owoc
14.06.2022 WtorekKrupnik  z kurczakiem, marchew, pietruszka, seler ,por z ziemniakami, z zieloną pietruszką i z koperkiem, lubczykiem (1,9)* 300ml
chleb pszenno-żytni (1)*
Kotlet mielony (1,3,)* 90 g Ziemniaki z koperkiem (7)* 200g Sałata ze szczypiorkiem rzodkiewka w śmietanie 100 g Herbata z cytryna / woda, 250ml owoc
15.06.2022 ŚrodaBarszcz ukraiński, marchew, pietruszka, seler ,por z ziemniakami, śmietaną z zieloną pietruszką i z koperkiem  (9)* 300 ml chleb pszenno-żytni (1)*Spaghetti z sosem mięsnym, pomidorami, oregano, bazylia kompot z owoców mieszanych / woda 250 ml owoc
20.06.2022 PoniedziałekZupa ogórkowa z kurczakiem, marchew, pietruszka, seler ,por z ziemniakami, ze śmietaną,  z zieloną pietruszką i z koperkiem (1,9)*  300 ml chleb pszenno- żytni (1)*Naleśnik z dżemem polewą śmietankowo- jogurtową 220/40g  Kompot z owoców mieszanych/ woda 250ml owoc  
21.06.2022 Wtorek Zupa szczawiowa z jajkiem z kurczakiem, ryżem marchew , pietruszka, seler ,por ze śmietaną  z zieloną pietruszką i z koperkiem (1,9)* 300ml
chleb razowy, pszenny (1)*
Strogonow (7)*, ziemniaki z koperkiem, surówka z młodej kapusty z marchewką szczypiorkiem, herbata z cytryną  /woda, owoc 250 ml
22.06.2022 środaBotwinka z jajkiem, marchew, pietruszka, seler ,por z ziemniakami, ze śmietaną  z zieloną pietruszką i z koperkiem  300 ml(7,9)*
chleb razowy, pszenny (1)*
Makaron ze szpinakiem filetem czosnkiem masełkiem ze śmietana , surówka z marchwi z sokiem pomarańczowym herbata z cytryną  /woda, owoc 250 ml

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz, pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

)* Cyfry  oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z wykazem widocznym na tablicy w stołówce szkolnej i stronie internetowej szkoły.

Dania obiadowe przygotowywane są w piecu konwekcyjno – parowym.

Zapewnia on przygotowanie dań o lepszej jakości, soczystości z mniejszą zawartością tłuszczu.

Pozwala zachować pełne wartości odżywcze żywności.

Skip to content